Goudse Weekendschool bestaat vijf jaar

#Gouda- Met een spetterend feest vierden vele betrokkenen afgelopen vrijdag het vijfjarig bestaan van de Goudse Weekendschool. Om te beginnen liepen 20 leerlingen de Goudse Singelloop, uitgedost met speciale Goudse Weekendschoolpet. Ze werden aangemoedigd door ouders, leerkrachten, gastdocenten, vrijwilligers en bestuursleden van de Goudse Weekendschool en na afloop werden ze feestelijk onthaald op de Herpstraat, de leslocatie. Daar werd tevens een gloednieuw gevelbord onthuld.

Op het feest presenteerde de Goudse politicus Mohammed Mohandis, lid van de Tweede Kamer namens de PvdA, een aantal sprekers. Zelf benadrukte hij hoe belangrijk het is kinderen te enthousiasmeren echt hun best te doen. Want: “Het is cruciaal dat we de dromen van deze jongeren zien en ze helpen deze te realiseren.”
Andere sprekers waren Noor Ferket (voorzitter), Martijn Cosijn (gastdocent en bestuurslid), Michelle den Edel (leerkracht/coördinator), Gineke Hoogendoorn (vrijwilliger). Oud-leerlinge Houda vertelde dat zij door de weekendschool veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Mede door het bezoek aan het Groene Hartziekenhuis met de weekendschool heeft zij haar toekomstdroom vormgegeven: “ik wil later kinderarts worden.”
Namens initiatiefnemer Woonpartners Midden-Holland riep Willem van den Berge de Goudse samenleving dan ook op het voortbestaan van de weekendschool zeker te stellen. “Als ik terugkijk op vijf jaar Goudse Weekendschool, dan valt op dat steeds meer ouders én kinderen hun weg naar deze unieke school weten te vinden. Ook herkennen steeds meer bedrijven de meerwaarde van de Goudse Weekendschool. Ga vooral zo door!”

Zweten en doorzetten
Maar liefst 20 leerlingen, drie vrijwilligers én bestuursvoorzitter Noor Ferket namen afgelopen vrijdag deel aan de Goudse Singelloop. De leerlingen hadden de afgelopen weken een beetje kunnen trainen met de bekende Goudse hardloper Said Kanfaoui. Toch was het flink zweten en doorzetten, zeker voor de minder ervaren lopers. Gelukkig haalden ze allemaal de finish! Omdat de Goudse Weekendschool was verkozen tot hét goede doel, dit jaar, wilden leerlingen meedoen aan de Goudse Singelloop. Via twitter en andere kanalen leverde dit initatief vele felicitaties en steunbetuigingen op; onder meer van Rabobank, Rotary binnenstad en de gemeente Gouda.