Nieuw: wie maakt de lekkerste kaas van Nederland?

Nederland staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn kazen en is zelfs de grootste exporteur van kaas naar landen buiten de Europese Unie!
Onze kazen vallen dan ook geregeld in de prijzen bij de diverse internationale kaaswedstrijden. Een mooie beloning voor het eeuwenoude Nederlandse vakmanschap.

Met ingang van dit jaar heeft Nederland nu ook zijn eigen kaaskeuring voor de beste en lekkerste nationale, half harde fabriekskazen: de Holland Kaaskeuring. Deze competitie, georganiseerd door het NNKC, gaat van start met vier categorieën.

Alle merkaanbieders (producenten, handelsbedrijven, detailhandel) kunnen met hun merkkazen deelnemen aan de Holland Kaaskeuring.

Aan de uitreiking van fraaie prijzen gaat medio september een eerste keuring vooraf. De NNKC Vakjury is hiervoor verantwoordelijk. De genomineerde kazen – de lekkerste van Nederland in hun categorie – gaan door naar de finale, gehouden op 1 oktober tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten.
De prijsuitreiking voor de lekkerste kazen van Nederland vindt tegelijkertijd plaats met de prijsuitreiking voor de beste kaaskeurders van Nederland, op 9 oktober 2014.