Negentig jaar Witgoedhandel G.F. van den Eng

Gouda – Witgoedhandel G.F. van den Eng viert dit jaar zijn negentigste verjaardag. De Miele specialist in de Korte Akkeren legt uit hoe je als ondernemer zo’n leeftijd kunt bereiken.

“Wij zijn een klein bedrijf en staan dus dicht bij onze klanten”, vertelt Van den Eng. Volgens hem is de sleutel tot overleving het aanbieden van kwaliteitsproducten. “Een klant komt alleen maar als hij geld heeft. En als je producten levert waar je achter staat, dan wek je vertrouwen.“

In 1926 opende de oom van Van den Eng een winkel aan huis waar hij fietsen repareerde en ijzerwaren verkocht. Vijfenveertig jaar geleden stroomde van den Eng op veertienjarige leeftijd in. “We verkochten vanalles. Van elektrisch gereedschap tot kippengaas,” vult mevrouw van den Eng aan. “De grootste ontwikkeling voor ons was dat we na dertig jaar op de toer van Miele zijn gaan draaien. We werden Mielespecialist en kregen meer naamsbekendheid. We werden groter.” Nu de leeftijd een rol begint te spelen, besloten ze vier jaar geleden in te krimpen en naar een kleiner pand te verhuizen. “We willen het liefst zo lang mogelijk doorgaan. Het geeft ook voldoening op sociaal gebied.”

Advertisements

Andere tak
Onlangs het echtpaar Van den Eng een deel van de winkel aan hun kleindochter af te staan. Kleindochter Jaimy begint vanaf 23 november met de verkoop van bloemen in de winkel. “Witgoed heeft mij nooit getrokken”, legt ze uit. Ze wilde iets creatiefs doen en kwam bij bloemen uit. “In de Korte Akkeren zat geen bloemenwinkel meer. Wie bloemen wil, moet naar het centrum. Voor veel ouderen is dat te ver.” Ze hoopt een stukje gezelligheid terug te brengen in de buurt. Naast de reguliere bloemstukken wil ze ook kleine cadeauartikelen en trouw- en rouwboeketten aanbieden. “Ik hoop dat mensen hier komen en met een glimlach weer naar buiten lopen.”