Nachtburgemeester wil ‘lichtje in donker’ zijn

Kersverse nachtburgemeester Irene Klein Haneveld hield zaterdag 28 maart tijdens het Candlelight concert in de Sint-Janskerk haar eerste speech.

In haar ‘nachtwachtoutfit’ reageerde ze onder andere op de berichtgeving in het Algemeen Dagblad waarin werd gekopt dat zij nooit uitging.  “Het ambt van nachtburgemeester kent geen voorwaarden en is vooral met een knipoog bedoeld. Het blijkt ook dat diverse steden er andere invullingen aan geven. Voor sommige mensen uit het Goudse nachtleven was de verbazing natuurlijk groot. Begrijpelijk en ook grappig. “Maar kijk mij nou hier zijn”, lacht ze. “En ja, ze vergaten erbij te zeggen dat ik in de loop der jaren meer dan 200 concerten in Gouda heb mogen organiseren en dat nog steeds doe met GouweGospel. En wat te denken van elf ongesubsidieerde MarktAkties waar duizenden mensen op af kwamen omdat de grootste namen in de Gospelmuziek er optraden. Ooit begonnen op uitdrukkelijk verzoek van de toenmalige officiële Goudse burgemeester.”

Kleur

Advertisements

Richting de horecagelegenheden maakt ze duidelijk: “Ik hoef de belangen van de horecagelegenheden te behartigen, want dat kunnen ze best zelf. Met een serieuze knipoog wil ik nachtburgemeester van Gouda zijn. Ik hou namelijk heel veel van deze stad! Ik hou van muziek, van mensen, van Gouda, maar het allermeeste hou ik van God en daar maak ik eigenlijk nooit een geheim van. Die God heeft me ook geleerd dat ik een lichtje in de duisternis mag zijn. De rest van het jaar wil ik in deze stad graag een lichtje zijn voor mensen die ’s nachts wakker liggen van wat dan ook. Ik kan die zorgen niet zomaar wegnemen, maar ik hoop wel een glimlach op het gezicht van mensen te toveren overdag. Door een beetje kleur te brengen in deze stad. En kleur is alleen maar zichtbaar als er licht op schijnt. Een heleboel kleine sfeerlichtjes maakt dat het veel warmer en gezelliger is en  mensen met elkaar in gesprek gaan, ook over de diepere dingen van het leven. Of je nu christen bent, óf moslim of helemaal niets gelooft, ’s nachts slaapt, of s nachts uitgaat, samen zijn we deze stad. En als uw eerste nachtburgemeester wil ik daar over waken.”

nachtburgemeester