Museumdirecteur Marc de Beyer vertrekt bij Museum Gouda

Catherijne Convent sessie 2

Gouda – Marc de Beyer, directeur van Museum Gouda, vertrekt per januari 2022. De Beyer wordt museumdirecteur van Teylers Museum in Haarlem. Dat maakte het Haarlemse museum zojuist bekend. 

” Teylers Museum is uniek, het is het oudste museum van Nederland waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Ik vind het een enorme eer om het stokje over te mogen nemen van Marjan Scharloo die het museum heeft gemoderniseerd en stevig op de kaart heeft gezet. Ik zie er echt naar uit om samen met het hechte team verder te bouwen aan de toekomst van Teylers Museum” schrijft de Beyer op de Haarlemse website.

Marc de Beyer (1971) is op dit moment directeur-bestuurder van Museum Gouda. Daarvoor werkte hij in verschillende functies bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, de Koninklijke Verzamelingen en Museum Catharijneconvent. Hij paart deskundigheid op het terrein van kunst en geschiedenis aan ervaring met het beheer en behoud van historische interieurs en hun betekenis. Stevige management- en beleidservaring bij Museum Catharijneconvent en Museum Gouda – beide musea met brede collecties en vele stakeholders – completeren zijn profiel.

Advertisements

In oktober 2016 werd Marc de Beyer benoemd tot directeur van Museum Gouda nadat Gerard de Kleijn aangaf te vertrekken na ruim 6 jaar.

 

24-09-2021 14:00