Burgemeester Verhoeve herkent niet uitspraken over ‘aso-woningen’

Gouda – De burgemeester herkent niet de uitspraken “dat hij met de hakken in het zand zou gaan als de bewoners van de Tweede Moordrechtse Tiendeweg zouden aanvoeren dat hun woongenot of de waarde van hun woningen zou worden aangetast door de komst van de ‘aso-woningen”. Ook meldt hij niet gezegd te hebben dat “de Tweede Moordrechtse Tiendeweg zo veilig is dat de bewoners de komst van de Gouwe Huse wel kunnen ‘handelen’”. Dit op vragen van de redactie.

De Tweede Moordrechtse Tiendeweg is via een College-besluit aangewezen als locatie voor de huisvesting van mensen die voor ernstige overlast zorgen en daarom in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Hiertoe worden in 2022 vijf zogenaamde Gouwe Huse geplaatst op de genoemde locatie.

Maandagavond vond de raadscommissievergadering plaats waarin het onderwerp werd behandeld. Een van de twee insprekers, Remco Schoonderwoerd (voorzitter van de in juli opgerichte Buurtcommissie Tweede Moordrechtse Tiendeweg), pleitte  namens de omwonenden en voetbalvereniging Donk om de vervolgstappen in het proces van de Gouwe Huse met een half jaar uit te stellen om zodoende tijd te hebben voor eigen onderzoek naar de geschiktheid van de locatie.

Advertisements

In zijn pleidooi noemde hij ook dat de burgemeester twee leden van de buurtcommissie, die in Westergouwe aan het flyeren waren, vermanend had toegesproken.

Schoonderwoerd wilde zich niet uitlaten over wát de burgemeester had gezegd, maar daar nam de Raad geen genoegen mee. Jan de Koning van GBG vroeg wat er precies was gezegd, waarop Schoonderwoerd alsnog de strekking van de bewoordingen noemde die de burgemeester had geuit naar de flyerende buurtcommissieleden.

Volgens de woordvoerder van de gemeente heeft de burgemeester deze uitspraken niet gedaan.

Voor het hele artikel klik hier.

22-09-2021 16:56