Museum Gouda en Salonkunstenaars brengen Kunst voor Kids naar het Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Op zondag 28 april kunnen basisscholieren in Museum Gouda – misschien wel van hun Koningsdagopbrengst – voor 25 euro hun eerste kunstwerk kopen. Verschillende kunstenaars die momenteel hun werk exposeren tijdens Salon 2019 hebben hiervoor speciaal een of meerdere kunstwerken gemaakt. De opbrengst van Kunst voor Kids gaat naar het ‘Mijn kamer’–project van de Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis.

Via dit wensproject worden de 22 kamers van de kinderafdeling opgefleurd met een ‘Dit ben ik’- bord. Dit leuke DIY-alles-in-één bord kunnen de kinderen na opname helemaal zelf vormgeven. Zo ontstaan er persoonlijke kunstwerken met posters, kaarten, foto’s en zelfgemaakte creaties en voelt de kamer meer aan als een ‘eigen kamer’. Zo brengen Museum Gouda en de Salonkunstenaars Kunst voor Kids ook naar de kinderen in het Groene Hart Ziekenhuis.

Kids only!
Kunst voor Kids is zondag 28 april tussen 12.00 en 16.30 uur. Ontvangst is bij de entree Achter de Kerk 14. De kinderen mogen helemaal zelf een keuze maken, dus: verboden voor volwassenen! Aanmelden is niet nodig, maar voor de kunstwerken geldt: op = op. Kinderen die een kunstwerk kopen, krijgen een familie-lidmaatschap voor een jaar van de Stichting Vrienden van Museum Gouda aangeboden. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

18-04-2019 14:15