Mobiel betalen in schoolkantine nu mogelijk voor 90.000 scholieren in Zuid-Holland

Geslaagde proef in Leidschendam leidt tot regionale uitrol op scholen in Zuid-Holland
Na deze zomer kunnen ruim 90.000 scholieren in Nederland met hun mobieltje afrekenen bij de schoolkantine. De enige onafhankelijke mobiele betaaldienst van Nederland, Daalder, tekende daarvoor een contract met Van Leeuwen Catering. Deze exploiteert ruim 90 gezonde en duurzame schoolkantines voor in totaal 90.000 scholieren verspreid over met name Zuid-Holland. De bedoeling is dat al deze kantines de komende maanden overgaan op mobiel betalen.

De samenwerking tussen Daalder en Van Leeuwen Catering is het resultaat van een geslaagde proef met mobiel betalen op het Veurs Lyceum in Leidschendam en de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer, twee scholen uit het portfolio van de Leidschendamse cateraar. In de afgelopen maanden konden leerlingen daar bij de schoolkantine afrekenen met hun smart phone. Het Veurs Lyceum was de eerste school in Nederland waar leerlingen met hun mobiel konden betalen.

Met de Daalder-app kunnen leerlingen gemakkelijk betalen voor hun lunch of tussendoortje. Gebruikers zetten eerst geld op hun Daalder account. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De cateraar op zijn beurt heeft geen extra pinkastjes meer nodig in de schoolkantine en betaalt een lage transactie per fee.

Advertisements

Uit de proef op het Veurs Lyceum bleek dat leerlingen vooral de snelheid en het gemak van mobiel betalen met Daalder waarderen. Directeur Marco van Stappershoef van Van Leeuwen Catering: “Scholieren vinden het fijn dat ze met Daalder sneller kunnen afrekenen dan met PIN of cash. Bovendien dragen ze hun mobiel altijd bij zich, dus hebben ze zo altijd geld op zak.”
Frans Richel, afdelingsleider bovenbouw van het Veurs Lyceum: “Daalder is bij ons op het Veurs Lyceum gestart met de pilot bij Van Leeuwen. Mede dankzij de enthousiaste reacties van onze scholieren zijn wij heel tevreden met Daalder als betaalsysteem”.