Minder operatiestress voor zieke kinderen

Vier Bosch Car Service bedrijven uit het Groene hart: Autobedrijf De Waal uit Gouderak, Marcel Eegdeman uit Haastrecht, Jan de Jong uit Stolwijk en Terlouw uit Moordrecht en hun onderdelengrossier Fugo uit Gouda zijn de trotse sponsors van vier elektrische mini-autootjes voor Stichting DaDa

Bosch Car Service De Waal uit Gouderak, Marcel Eegdeman uit Haastrecht, Jan de Jong uit Stolwijk en Terlouw uit Moordrecht zijn sponsor van vier elektrische

mini-autootjes, waarmee zieke kinderen zelf naar de operatiekamer of consultatie kunnen rijden. Mede dankzij deze sponsoring kon Bosch Service Nederland in totaal 65 elektrische mini-autootjes schenken aan Stichting DaDa. Stichting DaDa wil het verblijf van zieke kinderen in ziekenhuizen of medische instellingen aangenamer en kindvriendelijk te maken.

Advertisements

“Op het Bosch Car Service jaarcongres eerder dit jaar kwam Stichting DaDa het project voorstellen. We hebben geen seconde getwijfeld om hieraan mee te werken,” zegt Jolanda Hogenelst van Fugo automaterialen BV. Ook de Bosch Car Service bedrijven waar wij aan leveren waren meteen enthousiast. Ik ben erg trots dat we met deze Bosch Car Service bedrijven het verblijf in het ziekenhuis voor een aantal kinderen een stuk aangenamer kunnen maken.”

DaDa mini-autootjes
De eerste autootjes van Bosch Car Service en Stichting DaDa werden onlangs uitgereikt aan het HMC Bronovo in Den Haag. De mini-autootjes gesponsord door onderdelengrossier Fugo en de Bosch Car Service bedrijven De Waal, Eegdeman, De Jong en Terlouw rijden sinds deze week rond in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Het idee voor de mini-autootjes komt van een medewerkster van een kinderziekenhuis in Rotterdam. Ze had een artikel gelezen over een Amerikaans ziekenhuis waar zieke kinderen in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer mogen rijden. Zo worden ze afgeleid van de naderende ingreep en hebben ze minder stress. Stichting DaDa reageerde meteen positief op het voorstel en klopte aan bij Bosch Car Service. Dat er uiteindelijk 65 mini-autootjes gesponsord werden is een enorm succes, zegt Bosch Car Service Nederland.

Bosch Car Service
Het Bosch Car Service netwerk, met ruim 400 vestigingen is het grootste merkonafhankelijke autoserviceconcept in Nederland voor de particuliere en zakelijke markt. Als aangesloten autobedrijf ontvangt het van Bosch, de grootste toeleverancier in de automobielindustrie, ondersteuning op het gebied van techniek, marketing en kwaliteitsbeheer. Daardoor zijn zij in staat kwalitatief fullservice  auto-onderhoud te verlenen aan alle merken auto’s, tegen een betaalbaar tarief.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

21-11-2018 08:55