Mick Bunnik en Wil Salari partner van Museum Gouda

Gouda – Mick Bunnik en Wil Salari tekenden vandaag een partnercontract met Museum Gouda. Zij verbinden zich komend jaar aan de Catharinazaal van het museum, waar de collectie Gouds plateel wordt getoond.

Partnerschappen als deze zijn voor Museum Gouda van cruciaal belang. Directeur Marc de Beyer: “We zijn ongelooflijk blij met het partnerschap. Naast onmisbare financiële ondersteuning zijn we vooral blij met het maatschappelijk draagvlak dat uit dergelijke partnerschappen blijkt. Mick en Wil zijn echt ambassadeurs van ons prachtige museum!”

Sieraardewerk

Rond 1900 groeide Gouda uit tot een van de belangrijkste centra voor sieraardewerk, het zogenaamde Gouds plateel. Het museum toont topstukken van de belangrijkste aardewerkfabrieken in Gouda. Van jugendstil tot Amsterdamse school, van klassiek tot modern, het is er allemaal te zien.

Mick Bunnik: “Ik vind dat ondernemend Gouda een belangrijke taak heeft om ons mooie stadsmuseum een duurzame toekomst te geven. Wij zijn blij dat we hier met ons bedrijf aan kunnen bijdragen. Ik roep andere ondernemers op om Museum Gouda, met onder meer zijn fantastische collectie plateel, ook te ondersteunen.”

Maatschappelijke steun

Museum Gouda is actief op zoek naar nieuwe partners. Maatschappelijke steun van partners is onontbeerlijk voor een stadsmuseum als Museum Gouda. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met directeur Marc de Beyer.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
10-07-2018 15:42

Advertisements