Vrij. 11-01: Mensenkinderen doet opnieuw een aantal “stilteconcerten”.

In januari zal Mensenkinderen vijf bijzondere, intieme concerten doen in een aantal prachtige Nederlandse kerken. Het ‘Liedboek der mensenkinderen’ is een project om gezangen uit Het Liedboek der Kerken op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen. Bas van Nienes, zanger en liedjesschrijver van de band Mensenkinderen, heeft de oude teksten met hun mooie taal opnieuw op muziek gezet. De gezangen zijn nu luisterliederen geworden. Op een andere manier dan gebruikelijk vinden ze nu een weg naar binnen. 

Vorig jaar bracht Mensenkinderen het eerste gedeelte van deze serie “Geef Kostbaar Licht” uit. Dit album werd zeer goed ontvangen en kreeg onder andere aandacht in de EO Visie, Nederlands Dagblad, Radio 1 en werd veelvuldig gedraaid op Groot Nieuws Radio.

Nu is er het tweede deel in de Liedboek der Mensenkinderen reeks: “Wij Leven Van De Wind”. Ook de nieuwe gezangen nodigen uit om stil te worden en de teksten opnieuw te laten resoneren in het hart en in deze huidige tijd. Laat je dus inspireren door de eeuwenoude teksten en meenemen door de nieuwe melodieën en kom naar een stilteconcert.

“Een wonderbaarlijk mooie verzameling verstilde intense popliedjes… de liedjes ademen een sfeer van verlangen en weemoed” Dagblad van het Noorden ****

“Mensenkinderen meet zich aan de beste Nederlandstalige pop. Melodieën die meteen in je kop zitten en teksten waar je nog lang over blijft namijmeren. Schoonheid doet ertoe in het leven: maak het mogelijk.”

Concert data

10.1 Emmauskerk – Amersfoort

11.1 Oud Katholieke Kerk – Gouda

12.1 Nieuwendammerkerk – Amsterdam

13.1 Trinitatiskapel – Dordrecht (matinee)

13.1 Trinitatiskapel – Dordrecht (avond)

Kaarten zijn verkrijgbaar via truetickets.nl

11-01-2019 09:00

Advertisements