Meiden Widex GZC Donk Nederlands Kampioen

Bij Widex GZC Donk kon zaterdagavond 11 juni de vlag uit. De meisjes van de Goudse club werden Kampioen van Nederland in de Eredivisie B-Jeugd. In Zaandam won de uitploeg het tweede duel in de best-of-3 serie en kwam zo op een onoverbrugbare 2-0.

Afgelopen weekend speelden zij deze finale en ook in een best-of-3 serie wonnen zij vrijdag de eerste wedstrijd met 11-10 in het Groenhovenbad in Gouda en zaterdag de tweede wedstrijd met 5-8 in Zaandam.

Het werd minder spannend dan de eerste wedstrijd die vrijdag in Gouda werd gespeeld. ZV De Zaan kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na de gelijkmaker van Kayleigh Schonewille gaf GZC Donk het initiatief en een voorsprong nooit meer uit handen. Halverwege stond het 1-4 en na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een overtuigende 5-8 aan.

Advertisements

In de reguliere competitie van Eredivisie B-jeugd hebben de meiden de eerste plaats behaald. In de play-offs die volgden, speelden zij in de kwartfinale tegen De Ham uit Wormerveer en in de halve finale tegen Polar Bears uit Ede. Door winst in beide best-of-3 series bereikten zij uiteindelijk de finale tegen de meiden van ZV De Zaan uit Zaandam.