Meer supermarkten tot 22.00 uur open

Gouda – De supermarkten in Nederland die tot 22.00 uur geopend zijn, groeit harder dan verwacht. Na een onderzoek blijkt dat een op zeven supermarkten tot laat in de avond open zijn. Supermarktmanager geven aan dat dit simpelweg een behoefte is bij klanten. Volgens de vakbonden gaat dit ten kosten van jonge medewerkers.

In Gouda zijn vier supermarkten dagelijks geopend tot 22.00 uur in de avond. Albert Heijn op de Markt, Albert Heijn in winkelcentrum Goverwelle, Albert Heijn in winkelcentrum Bloemendaal en de Spar tegenover het NS-station

Supermarkt Albert Heijn is de grootste stijger in Nederland. Met 36% van de alle vestigingen in Nederland zijn zij de koploper als het gaat om 22.00 uur sluiten.

Advertisements

Met de ruimere openingstijden zegt de supermarktketen tegemoet te komen aan de wens van klanten. ,,We weten dat onze klanten heel druk zijn en dat boodschappen doen vooral gemakkelijk moet zijn”, reageert Ronald van der Aart, zegsman bij AH. ,,Hiermee zijn klanten meer flexibel en kunnen ze zelf bepalen wanneer ze gedurende de dag boodschappen doen.”

Daar waar ophef is, zijn ook zat werkende mensen die dit omarmen. Voor Nederlanders die overwerken of onregelmatige diensten hebben is dit juist een uitkomst.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

05-02-2020 09:30