Mannen weten niet wat vrouwen aantrekkelijk vinden

Slechts 12% van de Noordelijke dames vindt een knappe kop belangrijk, ten opzichte van 23% in het Westen. Vrouwen uit West-Nederland willen daarnaast graag een man die niet bang is om zijn gevoelige kant te laten zien.

83% van de mannen in het Westen kan wel iets bedenken wat hen aantrekkelijk maakt voor vrouwen. Opvallend is dat 40% van deze mannen hun intelligentie aanwijst als een van hun meest aantrekkelijke eigenschappen.

Veruit de meeste vrouwen geven mannen de tip mee om vooral zichzelf te zijn, dat maakt je het meest aantrekkelijk.

Advertisements

Wereldwijd vindt 90% van de vrouwen, mannen vooral aantrekkelijk wanneer ze comfortabel met zichzelf zijn, gepassioneerd en niet bang om hun eigen mening te geven. Dit blijkt uit onderzoek naar ‘The New Rules of Attraction’ uitgevoerd in opdracht van AXE. Opvallend is dat er een groot verschil bestaat tussen wat vrouwen echt aantrekkelijk vinden en wat mannen denken dat vrouwelijk Nederland kan verleiden. Waar mannen denken dat hun potentiële date vooral warm wordt van een spierbundel met een gelikt uiterlijk, omschrijft ruim 50% van de dames haar meest aantrekkelijke man als vurig, betrouwbaar en tevreden met wie hij is. In hun opvallende, nieuwe campagne roept AXE daarom mannen over de hele wereld op om op zoek te gaan naar wat hen uniek maakt, dit te claimen en hier trots op te zijn.

Uit onderzoek blijkt dat de vrouw individualiteit verkiest boven stereotype mannelijkheid. 85% van vrouwelijk Nederland vindt de sterke, stoere machoman dan ook niet passen bij het beeld van hun ideale man. In de nieuwe campagne van AXE wordt het beeld van de ‘traditionele man’ volledig losgelaten en richt het merk zich op de nieuwe aantrekkelijkheid.

Wat vindt Nederland aantrekkelijk?
Ook in ons land werden 1.000 Nederlandse mannen en vrouwen gevraagd naar hun mening over verleiding en aantrekkingskracht anno 2016. Het Nederlandse onderzoek laat zien dat onze jongens nog altijd een overweldigende druk voelen om aan de mannelijke stereotypen te voldoen. Daarentegen blijkt dat in Nederland slechts een kleine 5% van de vrouwen, mannen met een stereotype mannelijk uiterlijk aantrekkelijk vindt. 78% geeft aan het karakter van haar partner belangrijker te vinden dan een uiterlijk als Brad Pitt.
AXE is een merk waarbij aantrekkingskracht tussen de sexes altijd centraal heeft gestaan,” zegt Ram Huigen Brand Manager AXE Nederland. “Uit jarenlang onderzoek blijkt dat wat een man aantrekkelijk maakt…. hijzelf is. Zijn sterke punten, zijn zwaktes, zijn individualiteit en boven alles de manier waarop hij deze punten uitdrukt.”
Noord, Oost, Zuid en West

In het Noorden van Nederland lijkt uiterlijk de minst grotere rol te spelen. Slechts 12% van de Noordelijke dames vindt een knappe kop belangrijk, ten opzichte van 23% in het Westen. Vrouwen uit West-Nederland willen daarnaast graag een man die niet bang is om zijn gevoelige kant te laten zien.
Vrouwen uit Oost-Nederland vinden humor bij een man bijna twee keer zo belangrijk als vrouwen in Noord-Nederland. In Noord-Nederland is juist sporten geen grapje, 32% van de vrouwen koppelt een echte man graag aan sportiviteit. Dames uit het zuiden maken er op hun beurt geen sport van, zij duiken het liefst de kroeg in met een sociale man die makkelijk is in de omgang.
Maar liefst 24% van de mannen in Oost-Nederland kan niets aantrekkelijks over zichzelf benoemen. Hier hebben ze West-Nederland minder problemen mee. 83% van de mannen kan wel iets bedenken wat hen aantrekkelijk maakt voor vrouwen. Opvallend is dat 40% van deze mannen hun intelligentie aanwijst als een van hun meest aantrekkelijke eigenschappen.

Veruit de meeste vrouwen in Zuid-Nederland (63%) geven mannen de tip mee om vooral zichzelf te zijn, dat maakt je het meest aantrekkelijk. Verschillen zijn er, maar ook de andere regio’s sluiten zich hier, met gemiddeld 55%, bij aan. De conclusie: ‘individualiteit is damn hot’