Man veroordeeld voor met mes bedreigen mannen en dreigen met in brand steken moskee

Een 50-jarige man uit Gouda is woensdag 21 januari veroordeeld door de politierechter omdat hij eind oktober 2014 gedreigd had een moskee in brand te steken en een groep mannen met een mes had bedreigd. Dat mes bleek een verboden wapen te zijn. De politierechter legde de man een werkstraf van 160 uur op waarvan 80 uur voorwaardelijk met de bijzondere voorwaarde dat hij zich moet melden bij reclassering op diens aanwijzingen
.
Op zaterdag 25 oktober 2014 rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Bernadottenlaan in Gouda een ruzie gaande was tussen meerdere mannen. De politie ging naar de plek toe en daar vertelden acht mannen door de man die tegenover hen stond, bedreigd te zijn. De man had een groot mes in zijn hand. Naast dat hij had gedreigd de mannen neer te steken, had hij ook gedreigd de moskee waar de mannen net uitkwamen in brand te steken.

De man zelf stelt dat er over en weer woorden zijn gevallen.

De politie sommeerde de man zijn mes weg te leggen en hield hem aan. De man beledigde vervolgens de politie. Het mes dat hij bij zich had bleek een verboden wapen te zijn.

De man moest zich woensdag 21 januari tegenover de politierechter verantwoorden. De officier van justitie benoemde ter zitting dat de bedreiging ook een discriminatoir aspect heeft en daardoor extra ernstig is.