Man krijgt 80 uur werkstraf en moet schadevergoeding betalen na chanteren vrouw met publiceren naaktfoto’s

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg op woensdag 6 januari een werkstraf van 80 uur opgelegd door het OM in Den Haag en moet een schadevergoeding van €1750,- betalen aan zijn slachtoffer. De man dreigde naaktfoto’s en filmpjes waarop de vrouw te zien was naar haar werkgever te sturen, als zij hem geen €1500,- zou betalen.

De man en vrouw ontmoetten elkaar in augustus 2015 via een datingsite. Ze spraken kort daarna af in Monster en na die ontmoeting wilde de man geld van de vrouw lenen. Zij gaf hem dit. Een paar dagen later vroeg hij haar naaktfoto’s en sexy filmpjes van zichzelf te sturen. Toen zij dit had gedaan, dreigde hij de opnames naar haar werkgever te sturen als zij hem geen €1500,- zou betalen. De vrouw betaalde het bedrag en deed later aangifte bij de politie. De man bekende en gaf aan erg veel spijt te hebben.

Het OM in Den Haag deed de zaak af middels een strafbeschikking*. De officier van justitie legde de verdachte een werkstraf van 80 uur op en hij moest de €1500,- aan de vrouw terugbetalen en haar €250,- betalen voor immateriële schade. Hij ging hiermee akkoord. De opnames zijn niet verspreid.