Ma.30-11: Voorlichtingsavond over psychose

Op maandag 30 november vindt een voorlichtingsavond over psychose plaats. De bijeenkomst wordt gehouden op de Uranusstraat 500 in Alphen aan den Rijn en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel herkend wordt en behandeld. Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt, geeft dat veel vragen, onzekerheden en machteloosheid. Vroege herkenning van de symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen of uitstellen en de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een psychose te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Meer informatie: bel 071 514 74 20 of mail naar ggz-voorlichting@ggz-informatiepunt.nl. Aanmelden is niet nodig.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij Rivierduinen.