Gouda voor oud is terug!

Kruim, de Koffiefabriek en JCI-Gouda slaan opnieuw de handen ineen en organiseren de tweede editie van Goud(a) voor oud! De hele maand december wordt geld ingezameld voor Goudse ouderen die wel wat meer aandacht kunnen gebruiken. Dit jaar sluit ook Stichting Present aan bij de samenwerking voor de organisatie van de dag.
“In 2014 werd de eerste editie van ‘Goud(a) voor oud’ georganiseerd. Deze dag was een groot succes en de reacties van de ouderen hartverwarmend. Daarom is er dit jaar een tweede editie”, aldus Mariëlle Moerman van JCI.

Met de eigen variant op de ‘uitgestelde koffie’ zamelen zij geld in voor een gezellige middag met Goudse ouderen die niet de aandacht krijgen die zij verdienen. “We merken dat de Goudse samenleving rond de feestdagen graag iets extra’s wil doen voor stadsbewoners die zich eenzaam voelen. Ook de ‘uitgestelde koffie’ is een term die we steeds vaker horen. Het leek ons erg leuk hier gezamenlijk iets mee te doen en een combinatie te maken tussen deze twee ideeën. Zo kunnen we als Gouwenaren écht iets doen”, aldus Nick Faken van Kruim en de Koffiefabriek.

Tijdens de actie periode van Goud(a) voor oud kunnen gasten één of meerdere kopjes koffie extra afrekenen (€2,30per stuk), welke later worden genuttigd door een persoon die de gever niet kent.
“Bij een kopje koffie hoort natuurlijk wat lekkers, bij iedere geschonken koffie serveren Kruim en de Koffiefabriek daarom een heerlijk stuk gebak!”
Doneren aan ‘Goud(a) voor oud’ kan de hele maand december bij de Koffiefabriek en Kruim-eten en drinken in de Chocoladefabriek, door één of meerdere uitgestelde koffies te bestellen.