Ma. 29-10: Proeverij van Oostenrijkse wijnen in De Brug

still life of wine bottle and glass,space for copy

Reeuwijk – In De Brug in Reeuwijk wordt op maandag 29 oktober vanaf 20.00 uur een proeverij georganiseerd van Oostenrijkse wijnen.

Weinig wijnlanden hebben zich zo ingrijpend veranderd in de laatste 50 jaar als Oostenrijk. Na het Glycol schandaal in 1985, veroorzaakt door een paar “boeven” uit de wijnhandel, hebben strikte wetgeving en de toetreding tot de EU ervoor gezorgd dat de wijnbouw uit de as is herrezen. Kwalitatief en qua uitrusting mag dit land zich nu rekenen tot de wereldtop!Het is daarom jammer dat de meesten van ons het land vooral kennen van Jägertee en Glühwein.

Om daar verandering in te brengen hebben we vinoloog Guus Benders bereid gevonden om iets van de verscheidenheid van dit kleine wijnland te presenteren. Naast de bekende Wachau komen 3 minder bekende wijngebieden aan bod. Elk van de 4 te presenteren gebieden heeft wel iets heel speciaals.

Advertisements

De Wachau is vooral bekend voor haar mooie Rieslings. Het minder bekende gebied Wagram wordt met name geroemd om haar Grüner Veltliner, zeg maar de trots van Oostenrijk. Voor velen is de Steiermark vooral een schitterend vakantie gebied, maar er worden daar de mooiste Sauvignons Blanc geproduceerd. Om te voorkomen dat de gedachte postvat dat Oostenrijk vooral een witte wijn producent is, komen er prachtige rode wijnen van de Blaufränkisch druif uit Burgenland op tafel.

Samengevat

Er worden van 4 tophuizen (met ten minste 3 sterren) uit 4 wijngebieden, verdeeld over geheel Oostenrijk, verrassende wijnen gepresenteerd. Een proeverij, die niet gemist mag worden door nieuwsgierige wijnliefhebbers en al helemaal niet door diegenen die zich willen verdiepen in “andere” druivenrassen. Nu eens geen avondje Chardonnay, Merlot of Cabernet Sauvignon, maar verrassend Oostenrijk!

Ook niet-leden zijn van harte welkom. Bij een eerste bezoek wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 10 euro. Niet-leden die vaker mee proeven wordt 20 euro gevraagd. Aanmelden per E-mail is gewenst vanwege de catering en kan via Jong.oudewater@wxs.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-10-2018 09:00