Ma. 28-8: Zomeravondconcert Sint Jan

Gouda- Op maandagavond 28 augustus vanaf 20.15 uur is het laatste zomerconcert op het carillon van de Sint Janstoren en klinkt er carillon en piano muziek van de Goudse Sint Janstoren, stadsbeiaardier van Gouda vader Boudewijn Zwart en dochter Lydia Zwart spelen samen piano en carillon.

Duo ‘Black & Beauty’ wordt gevormd door Boudewijn Zwart en zijn dochter Lydia. Zij willen als duo de beiaard op een verfrissende en vrolijke manier onder een breed publiek brengen.
Het programma van maandagavond varieert van klassiek tot easy-listening, waarbij ook internationale volksliederen een belangrijk bestanddeel vormen.
Lydia Mussche-Zwart studeerde klassiek gitaar bij de Australische gitarist Peter Constant en piano bij de Russische pianiste Evelina Vorontsova. Na beiaardstudie bij haar vader behaalde zij in 2011 het Bachelor-diploma aan Carillon Instituut Nederland te Dordrecht. Zij speelde jarenlang als gitaristen mee in het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest o.l.v. Peter Constant . Lydia wordt zowel in binnen- als buitenland regelmatig gevraagd voor beiaardconcerten. Zij is als bestuurslid werkzaam binnen verschillende carillonverenigingen en geeft beiaardvoorstellingen en lezingen voor jong en oud. Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij is stadsbeiaardier in meerdere plaatsen en daarnaast werkzaam als organist, pianist en componist. Onder de titel ‘Bell Moods’ reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties.
Het concert is al wandelend gratis te beluisteren in de hele binnenstad. Voor de echte liefhebbers is de tuin bij het museum aan Achter de Kerk open, daar zijn ook programmaboekjes gratis verkrijgbaar. In de museumtuin even weg uit de hectiek van alledag, onder de bronzen klanken van het uit de 17de eeuw afkomstige carillon in de Sint Janstoren, genieten van zomerse klanken.