Ma.25-08: Vanavond laatste #carillonconcert in #Gouda

Onder de naam ‘Black & Beauty’ spelen vader en dochter Zwart een feestelijk programma waarin de beiaard van de Goudse Sint Janstoren te horen is in samenspel met piano. De piano wordt versterkt vanaf de toren weergegeven. Lydia Mussche-Zwart (1988) volgde jarenlang privéles in klassiek gitaar en piano en studeerde beiaard aan het Nederlands Carillon Instituut te Dordrecht. Zij geeft concerten in binnen- en buitenland. Om het carillon nog dichter bij de mensen te brengen, biedt zij ‘beiaardlezingen’ aan waarbij zij met haar studiecarillon langs scholen, tehuizen en particulieren gaat om zo het instrument aan het publiek te laten zien én horen! Lydia heeft een eigen website.

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij is stadsbeiaardier van o.a. Amsterdam, Bergambacht, Dordrecht, Gouda en Schoonhoven. Daarnaast is hij werkzaam als organist, pianist en componist. Hij is directeur van het Carillon Instituut Nederland en president van de internationale organisatie ‘Eurocarillon’. Onder de titel ‘Bell Moods’ reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties (zie ook www.bellmoods.com)

Het concert start om 20.15 en de beste luisterplaats is de Catharina Gasthuistuin van het Museum GoudA. Daar worden gratis programma’s verstrekt. Maar ook de stille straatjes in de directe omgeving vormen een prachtig klankbord en geven een unieke luisterervaring.