Croda steunt productie kaarsen in Gouda

Croda maakt al jaren geen kaarsen meer, maar produceert nog wel de stearine. Deze stearine stelt Croda beschikbaar aan Gemiva werkplaatsen waar nog wel kaarsen gemaakt kunnen worden.

“Door hun beperkingen kunnen de cliënten van het In Kleur atelier geen reguliere baan aan. Het maken van de kaarsen is een goed alternatief en dat steunen wij graag. Bovendien is het mooi om te zien dat er in Gouda nog steeds kaarsen gemaakt worden. Maatschappelijke betrokkenheid is een vanzelfsprekend onderdeel van ons Sustainability beleid” aldus Trudy van Diest, woordvoerder van Croda.

De kaarsenmakerij is jaren geleden opgestart op de Gouwplaats en dat werd een groot succes! Sinds april 2013 is de kaarsenmakerij verhuisd naar de Thijsselaan. Ook op deze locatie werken cliënten met enorm veel plezier aan het maken van kaarsen. Het is zo’n mooi product! Er wordt gewerkt met meerdere cliënten van verschillende groepen. En wat zijn ze dan ook trots op hun werk, dat ze met veel zorg doen, en het eindresultaat.