Ma. 24-7: Start zomeravondconcerten Sint Jan

Gouda – Maandagavond 24 juli start om 20.15 uur de jaarlijkse zomerconcertserie op het carillon van de Goudse Sint Janstoren. Elke week tot eind augustus worden de klokken van het historische Hemony carillon op maandagavond bespeeld door beiaardiers uit binnen- en buitenland.

Het concert is al wandelend gratis te beluisteren in de hele binnenstad. Voor de echte liefhebbers is de tuin bij het museum aan Achter de Kerk open, daar zijn ook programmaboekjes gratis verkrijgbaar. In de museumtuin even weg uit de hectiek van alledag, onder de bronzen klanken van het uit de 17de eeuw afkomstige carillon in de Sint Janstoren, genieten van zomerse klanken.
Het eerste concert is op maandagavond 24 juli vanaf 20.15 uur. Concertgever is de Goudse stadsbeiaardier Boudewijn Zwart, het concert bestaat uit muziek van onder meer van twee voormalige stadsbeiaardiers van Gouda Jaap van der Ende en Henry Groen. Verder composities van Händel, Bach, Schubert, Binge en een compositie van de stadsbeiaardier zelf.
De concertserie loopt door elke maandagavond 28 augustus 2017.