Ma. 21-10: Cursus Psychische problemen in de familie

Op maandag 21 oktober start in Gouda de cursus Psychische problemen in de familie. De cursus is bedoeld voor direct betrokkenen van mensen met psychische klachten.

Wanneer iemand in je omgeving psychische klachten heeft merk je daar als betrokkene veel van. Je partner komt bijvoorbeeld tot weinig activiteiten en heeft al langere tijd een sombere stemming. Of je moeder kampt met angsten waardoor ze de deur nog nauwelijks uitkomt. Wat doet het met jezelf en hoe ga je er mee om? 

Tijdens de cursus vergroot je je kennis, inzicht en vaardigheden rondom het omgaan met psychische problemen. Er is aandacht voor psychisch functioneren, communicatieve vaardigheden, grenzen stellen en het belang van je eigen behoeften. Daarnaast kom je in contact met anderen in een vergelijkbare situatie. Onderzoek toont aan dat deelnemers aan de cursus minder belasting ervaren en meer grip op het leven hebben.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van anderhalf uur. Deze zullen plaatsvinden op de Jac. P. Thijsselaan 45. Voorafgaand aan de cursus vindt een persoonlijk kennismakingsgesprek plaats. Voor deze cursus wordt alleen een kleine bijdrage voor materiaalkosten gevraagd. Voor meer informatie en aanmelden kijk je op www.rivierduinen.nl/agenda, of neem je contact op via 071-8908888 en preventiegouda@rivierduinen.nl.

21-10-2019 -09:00