Goudse grasvelden: Olympia afgedroogd in Den Haag

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

Olympia – Olympia verkeert nog niet in een goede vorm en zijn heel erg toe aan een overwinning. Daarvoor was enkel een overwinning nodig op de Haagse club TAC ’90.

Als we de woorden van trainer Danny Mulder mogen geloven zou Olympia beter moeten zijn dan dat ze nu laten zien; Olympia staat nog niet heel hoog in de competitie en weet nog niet het beste spel te laten zien. Om het vertrouwen bij de spelers dus terug te krijgen, moest er gewonnen worden. Maar door een keiharde klap in het gezicht, een 7-1 verlies, is Olympia nu gezakt naar de pijnlijke een na laatste positie in de competitie. Er is dus nog veel werk aan de winkel bij de ploeg van Danny Mulder.

Advertisements

Jodan Boys – Jodan Boys heeft dit weekend geen wedstrijd gespeeld en heeft alle tijd gehad om zich op te laden voor de komende bekerwedstrijd tegen Xerxes op dinsdag 22 oktober.

Deze uitslag komt na de wedstrijd online te staan.

Gouda – Gouda kent een periode waar ze alle topploegen op dit moment uit de competitie tegenkomen. Dit weekend stond de nummer twee, Aarlanderveen, op het programma.

Trainer Peter Huisman vertelde een dag voor de wedstrijd: “als ik zie dat mijn jongens alles hebben gegeven en volle inzet hebben getoond, dan ben ik al tevreden. Eventuele punten zijn bonus.” Even over die bonus, want die hebben ze gekregen. Gouda wist op eigen veld een punt te pakken tegen de huidige nummer drie en hebben zich daarom in de schijnwerpers weten te spelen. Dit zou een teken zijn dat Gouda veerkracht weet te tonen tegen een ploeg uit de top van de competitie. Gouda staat nu na vijf wedstrijden op een zevende plaats met zeven punten. Ze staan nu vier punten achter de koploper.

DONK – DONK stond tegenover een geduchte tegenstander: RVC. RVC laat een goede indruk achter te laten in de competitie, net als DONK. Daarom was dit een goede krachtmeting voor de Goudse club.

RVC is met Antibarbari de enige ongeslagen club in de competitie. Voor DONK dus een mooie uitdaging. DONK had zicht op een derde plek, maar door een 3-1 nederlaag tegen de ongeslagen ploeg is die derde plek nu voor RVC. Ook DONK wist RVC dus niet de eerste nederlaag te bezorgen en moet nu genoegen nemen met de achtste plek. DONK staat nu zes punten achter de koploper.

ONA – ONA moest, na het verlies tegen RVC, de boel bij elkaar rapen en zich klaarmaken voor Excelcior ’20. Excelsior ’20 draait net als ONA mee met de top vijf en is daarom een geduchte tegenstander.

Als ONA nog wilde laten zien dat ze mee kunnen draaien met die top vijf dan was het belangrijk om te winnen. Excelsior ’20 was de ploeg met de minste tegendoelpunten en ONA de ploeg met de meeste voordoelpunten. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden en door een nipte overwinning op Excelsior ’20 (0-1) heeft ONA zich wederom bewezen: het kan wel degelijk met de top van de competitie meedraaien. ONA staat nu op een tweede plek en heeft een punt minder dan de koploper, Antibarbari.

Voor de voorbeschouwingen, klik op deze LINK

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

21-10-2019 12:05