Ma.20-06: Alzheimer Café Reeuwijk

Maandagavond 20 juni wordt er weer een Alzheimer Café gehouden in de Reehorst, ingang Treebord 19 in Reeuwijk. Inloop vanaf 19.00 uur; de toegang is gratis.

Elly Smit, werkzaam bij de geestelijke gezondheidszorg (ggz Midden Holland) leidt deze avond het volgende onderwerp in: hoe ga je om met moeilijk gedrag en het feit dat je iemand in je gevoel kwijtraakt?
Mensen met dementie hebben te maken met toenemende geheugenproblemen. Daardoor veranderen ze als persoon; ze raken vaak in de war, en soms worden ze kwaad vanuit onmacht of verlies van controle over hun situatie. Voor de partners en andere familieleden is het dikwijls een opgave om op een rustige manier hierop in te spelen of te reageren. Geduld, wijsheid en inzicht is natuurlijk heel belangrijk. Ook het afleiden en doorbreken van het herhaalgedrag (steeds het zelfde blijven vragen of opmerken) is een kunst, waarin men wel kan oefenen.
Elly Smit heeft heel veel praktijkervaring in het begeleiden van mensen met dementie en hun gezinsleden. Vooral op het gebied van adviezen hoe je met toenemend moeilijk en soms agressief gedrag om kunt gaan.
Deze avond is ook interessant voor professionals in de zorg en hulpverlening, die in hun werk te maken hebben met mensen met dementie en hun gezinsleden of mantelzorgers.
Een stand met lectuur over dementie en aan dementie gerelateerde onderwerpen is aanwezig.