Ma. 19-3: Voorlichtingsavond over depressie en burn-out

Alphen aan den Rijn – Op maandag 19 maart kan men in Alphen aan den Rijn een voorlichtingsavond over depressie en burn-out bijwonen. Tijdens deze avond komt men meer te weten over depressie en burn-out en welke mogelijkheden er zijn om hier iets aan te doen. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant de Vrienden, Uranusstraat 500 in Alphen aan den Rijn en begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Een depressie en een burn-out zijn soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Veel van de symptomen van burn-out en depressie komen met elkaar overeen. Mensen met een burn-out zijn vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie. Ook kunnen mensen met een burn-out last hebben van schuldgevoelens, net als mensen met een depressie. Het verschil is dat een burn-out het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burn-out.

De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.
De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Voor meer informatie bel 071-514 74 20 of kijk op:
www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl