Ma. 19-3: KUNSTKafé voor schilders

Woerden – In Woerden vindt op maandagavond 19 maart het tweede KUNSTKafé plaats. Deze keer geeft Gerard Huysman een inleiding op zijn werk. Aansluitend kunnen alle gasten in een ongedwongen sfeer hun meegenomen schilderijen aan elkaar laten zien en erover vertellen. Het Kafé biedt de kans om te netwerken en om bijvoorbeeld plannen te maken voor gezamenlijke exposities. Iedereen is welkom en de toegang tot de KUNSTKafés is gratis.

Gerard Huysman uit Alphen aan den Rijn maakt vooral schilderijen met architectuur of landschappen als onderwerp, maar het hoofdthema is het uitbeelden van het licht. De atmosferische omstandigheden spelen daarbij een belangrijke rol. Zijn lezing op het KUNSTKafé zal gaan over de ontwikkeling van zijn werk vanaf de kunstacademie tot heden. Ook vertelt hij over de invloeden van andere kunstenaars op zijn werk en geeft hij informatie over realistische kunst door de eeuwen heen. Hij zal tenslotte aandacht besteden aan de manier waarop een schilderij tot stand komt: van idee naar ontwerp naar eindresultaat.

De KUNSTKafé’s zijn bedoeld voor kunstschilders, zowel amateurs als professionals. Ook andere liefhebbers van kunst zijn natuurlijk welkom. De KUNSTKafé’s vinden plaats bij ‘De Tafel van Twaalf’ op de Gebr. Grimmkade 57 in Woerden, 12 minuten lopen vanaf station Woerden. Start om 20.00 uur, inlopen vanaf 19.45 uur.

Meer informatie over deze avond is hier te vinden: http://kunstaandenrijn.nl/2018/01/25/kunstkafe-maandag-19-maart-2018/

Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met ander relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders en een KUNSTKonferentie. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.

Onze website: www.kunstaandenrijn.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/
Twitter: https://twitter.com/EllyKadR

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl