Ma. 17-9: Start leesgroep kunstgeschiedenis in Gouda

Books in stacks on the table in the background

Gouda – Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan, kunnen op maandag 17 september om 11.00 uur kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6 tot 8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. Het boek leent of koopt u zelf. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz – Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak – Het stadspaleis, over het paleis op de Dam.

Op de website www.senia.nl vindt u meer titels en informatie over de werkwijze en de kosten.

Advertisements

Belangstellenden uit Gouda en omgeving zijn welkom op maandag 17 september om 11.00 uur bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35 in Gouda. Aanmelden kan ter plaatse bij de boekhandel of bij info@senia.nl. Maar ook zonder aanmelding bent u welkom. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

17-09-2018 10:27