Ma. 17-9: Jansdebat ‘Hoe nu verder met Europa?’

Gouda – Op 17 september wordt er weer een Jansdebat georganiseerd, met als thema: ‘Hoe nu verder met Europa?’. Europa is flink in beweging. Een Brexit nadert, de verschillen tussen noord en zuid, en tussen oost en west lijken steeds groter te worden. Wat betekent dat voor Nederland?

Als handelsland lijkt Nederland baat te hebben bij een sterk Europa. Toch heerst in Nederland de nodige twijfel over de verdere overheveling van macht van nationaal naar Europees niveau. Want in de afgelopen tien jaren is ook het besef gegroeid dat de economische, politieke en culturele diversiteit binnen Europa heel groot en hardnekkig is. Er is weinig onderlinge solidariteit tussen de Europese landen en veeleer sprake van een groeiende nationalistische tendens.

Een belangrijke vraag voor de kerken betreft daarbij ook de christelijke identiteit van Europa. Hoewel vaak verwezen wordt naar de Joods-Christelijke wortels van Europa, lijkt er niet veel te merken van de Christelijke grondslagen van Europa.

Advertisements

In het Jansdebat van 17 september zullen Peter van Dalen, EU parlementariër voor de CU, Renske Leijten, Tweede Kamerlid en woordvoerder Europa voor de SP, en iemand van het CDJA een inleiding over dit onderwerp verzorgen en met elkaar en de aanwezigen in discussie gaan. Uiteraard krijgt u, als deelnemer aan het debat, ruim de gelegenheid om u in het gesprek te mengen.

De kosten voor het Jansdebat zijn 5 euro per persoon. Daarvoor ontvangt u koffie vooraf, wat te drinken achteraf en een sterk inhoudelijk gesprek. Het Jansdebat vindt plaats in de Sint-Janskerk.

Zoals altijd gelden deze tijdstippen:
– zaal open om 19.30 uur
– start programma: 20.00 uur
– einde programma: 22.00 uur
– einde borrel: als de laatste weggaat.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: aanmelden@jansdebat.nl. Kijk voor meer informatie op: http://jansdebat.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

17-09-2018 10:21