Ma 16-10: Voorlichtingsavond AD(H)D bij volwassenen

Voorlichtingsavond AD(H)D bij volwassenen

Op maandag 16 oktober 2017 vindt de voorlichtingsavond AD(H)D bij volwassenen plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Restaurant de Vrienden, Uranusstraat 500 in Alphen aan den Rijn en begint om 19.30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.

Volwassenen met AD(H)D zijn geen uitzondering meer. Maar wat is het precies, hoe herken je AD(H)D, wat zijn de verschillen en hoe kun je ermee omgaan?

Advertisements

De kenmerken van ADHD zijn te verdelen naar problemen met aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit. Mensen met ADHD zijn vaak drukker. Ze bewegen veel en zijn onrustig in hun denken. Prikkels van buitenaf hebben veel invloed en worden ook proactief opgezocht. De positieve kant hiervan is dat mensen met ADHD vaak creatief, probleemoplossend en origineel zijn.

Het meest typerende verschil ADHD en ADD is het hyperactieve gedrag. Mensen met ADD komen in tegenstelling tot ADHD’ers rustig en dromerig over. Hun hoofd zit echter wel vol met gedachten. Mensen met ADD hebben moeite zich te concentreren. Bij volwassenen leidt AD(H)D regelmatig tot problemen in het dagelijks leven. Klachten zijn onder andere innerlijke onrust, een gejaagde gedachtegang, concentratie- en aandachtsproblemen, impulsiviteit, chaotisch gedrag, snel afgeleid of dromerig.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om AD(H)D te hebben en hoe je hiermee omgaat. Deskundigen gaan dieper op het onderwerp in, vertellen welk hulpaanbod er is en geven omgangsadviezen. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 071 514 74 20 of kijken op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig en de toegang is gratis.

Op www.rivierduinenl.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.