Ma.16-03: Alzheimer Café in Reeuwijk

Maandagavond 16 maart a.s. is er weer een Alzheimer Café voor de inwoners van Gouda, Bodegraven en Reeuwijk. Deze keer in “De Reehorst” , Treebord 19 in Reeuwijk. Inloop vanaf 19.00 uur; inleiding op het onderwerp begint 19.30 uur. Toegang is gratis.

Het onderwerp van deze avond is: Welke dagbehandeling of dagopvang is er voor mensen met dementie?

Wanneer mensen met dementie een juiste zorgindicatie hebben kunnen ze in aanmerking komen voor bv. dagbehandeling in één van de zorginstellingen, die deze vorm van therapie in de regio bieden. Wat gebeurt er op de dagbehandeling? Wat is het belang daarvan voor iemand die dement is? Waar werkt men aan met elkaar? Actief bewegen en het blijven stimuleren van wat goed gaat is erg belangrijk. Welke positieve invloeden heeft het op het leven van patiënten? Waarom kan het ook heel belangrijk zijn voor partners/familieleden of mantelzorgers?

Advertisements

Dagopvang op bv. een zorgboerderij is weer een andere vorm van dagbesteding voor mensen met dementie. De mensen zijn daar met elkaar lekker actief door mee te helpen op de boerderij, en ze komen veel buiten. Deze opvang is ook erg belangrijk voor partners/familie van de mensen met dementie, want die komen dan in die tijd eens even aan zichzelf toe.

Annemarie Eijkelboom van de dagbehandeling en Liesbeth van Oosterom van de zorgboerderij voor de dagopvang zullen ons deze avond uitgebreid vertellen over deze verschillende mogelijkheden.

Het Alzheimer Café is een plek waar ontmoeting en gesprek met elkaar plaatsvindt.

Informatie over dementie is ruimschoots aanwezig deze avond.