Zo.15-03: Cool Breeze Revival Band in Concordia Haastrecht

Op zondag 15 maart speelt om 15.00 uur de Cool Breeze Revival Band in Grand Café Concordia in Haastrecht. De toegang is gratis.

De ‘Cool Breeze Revival Band’ is het vervolg van ‘Cool Breeze’, met o.a. de Waddinxveense broers Kees en Ted Valk en Hans de Bruin uit Boskoop. Zij waren in de jaren 1980 t/m 1990 bekend in de Country & Western muziek. Zij namen twee albums op en waren vele malen te horen op de radio en te zien in verschillende Country programma’s.

Cool Breeze stopte als actieve band in 1990, wegens drukke werkzaamheden van enkele bandleden. Er werden daarna nog enkele optredens gedaan en maakten in de jaren daarna nog vele studio-opnamen.

Advertisements

In 2005 stopte de band definitief.

Het muzikale bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Daarom zijn de muzikale vrienden Ted Valk en Hans de Bruin (zij spelen al 47 jaar samen in diverse bands) na hun pensionering weer een eigen band begonnen onder de naam ‘Cool Breeze Revival’. Dit maal niet zozeer als Country band, maar wel met meerstemmige zang in de stijl van Crosby, Stills & Nash, Venice, Eagles, Andrew Gold, Eric Clapton, etc. Hun visitekaartje

vermeld: ‘Easy Listening Music with a Bite!’.

De formatie bestaat nu uit 6 personen: Hans de Bruin uit Boskoop (gitaar en zang), Peter Vermeer uit Haastrecht (bas, gitaar en zang), Herman Lelieveld uit Nootdorp (lead-gitaar en zang), Raymond van Ruitenburg (drums) uit Leiderdorp en oprichter en leider Ted Valk uit Waddinxveen (bas, mandoline, gitaar en zang). Zijn zoon Martijn Valk (zang en percussie), woonachtig in Reeuwijk, doet mee met een gedeelte van het repertoire.

Cool Breeze Revival Band