Ma.08 t/m Vrij.12-08: Volop activiteiten op de kinderboerderij

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de kantine komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Op de boerderij kan er ook gegeten worden, verse broodjes, lekkere pannenkoeken en poffertjes.

Maandag 8 aug Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dieren knuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,25.

Dinsdag 9  aug Workshop Vogel/pauw
Tussen 10.30-15.30 uur kunnen kinderen komen knutselen. Deze dag kan er gekozen worden uit een vogel of een pauw. Bijdrage € 4.50 incl. ranja. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Advertisements

Woensdag 10  Kinderen kunnen tussen 14.00 – 15.00 uur dierenbingo komen spelen en prijsjes winnen. Deelname € 0.50 per ronde. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Donderdag 11 aug Waterspektakel
Donderdag van 13.30-15.00 uur kunnen kinderen waterspelletjes komen spelen. Nat worden mag. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3.50 incl. een waterijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Vrijdag 12 aug wordt Het rondje Kinderboerderij georganiseerd van 10:30 uur – 13:00 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk! Deelname kost € 6.00  Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Slootjesonderzoek
‘S middags kunnen kinderen tussen 13.30-15.00 met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost € 2.50 incl. waterijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.