Ma. 07-11: Lezing door historicus drs. Max de Groot

Max de Groot is als geen ander geïnteresseerd in en op de hoogte van hetgeen zich afspeelde in de Eerste Wereldoorlog; van achtergronden, verschrikkingen en gevolgen van een strijd die heden ten dage nog steeds verbijstert. In zijn lezing geeft Max de Groot een beeld van de verschrikkingen van deze oorlog en in het bijzonder van de situatie rondom Ieper, waar vier jaar lang hevig gevochten werd: vier verschrikkelijke jaren waaraan talloze herinneringen ook vandaag de dag nog terug te vinden zijn in het landschap. Voor belangstellenden organiseert Max op een ander moment graag een excursie naar Ieper.

Tijdens deze avond zijn ook foto’s te zien uit de serie ‘Cemetaries of the Salient’ , foto’s van Britse oorlogsgraven rondom Ieper, gemaakt door landschaps- en architectuurfotograaf René de Wit. U kunt zich voor deze avond aanmelden door een mail te sturen aan de administratie van de school: administratie@coornhert-gymnasium.nl, o.v.v. lezing WO1, 7 november 2016. Vermeldt u in uw e-mail uw naam, het aantal personen en uw woonplaats.

Je bent welkom op maandag 7 november 2016, op het Coornhert Gymnasium, Jan van Renesseplein 1, 2805 GT Gouda. De zaal gaat open: 19:00 uur. Start lezing 19.30 uur. Einde van de avond 22:00 uur. Voor deze avond wordt een bijdrage van €2,50 gevraagd, te voldoen aan de zaal.

Advertisements