Lopers DiaBeatit Run komen langs Gouda

Gouda – Zaterdag 30 september staan ruim 200 deelnemers aan de start van de vijfde editie van de DiaBeatit Run, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van diabetes. Het evenement start bovenin de Euromast, waarna de deelnemers in estafettevorm een dubbele marathon lopen van Rotterdam, dwars door het Groene Hart, naar de finish in Amsterdam. In de ochtend zullen de lopers Gouda passeren via de N207.

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Elke dag komen daar gemiddeld 169 mensen bij. Diabetes heeft veel impact; het kan leiden tot ernstige complicaties als hartfalen, nierschade en blindheid. Veel deelnemers hebben zelf diabetes of kennen iemand met de ziekte. Maar ook onderzoekers, mensen uit de zorg en bedrijventeams doen mee aan de estafetteloop. Voor de deelnemers is dit hét moment om diabetes onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor onderzoek. Elk team rent in totaal 84 kilometer, waarbij iedereen zelf bepaalt welke afstand hij aflegt. Jong en oud doen mee, in teams van hele families tot iemand met diabetes type 1 die de dubbele marathon helemaal in zijn eentje rent.

Steun de deelnemers
Iedereen is van harte uitgenodigd de deelnemende teams zaterdag aan te moedigen. Op www.diabeatitrun.nl/route is de route te zien die zij afleggen. Een team sponsoren kan nog steeds, via www.diabeatitrun.nl
(Foto Rebke Klokke)