Liveblog: Tijdelijk geen huisuitzettingen

Na het persbericht van zondagavond zijn de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt. Zo worden er nu forse boetes uitgedeeld als er mensen in groepen van 3 of meer rondhangen, alle bijeenkomsten zijn verboden tot en met 1 juni (ook met minder dan 100 mensen), kappers en schoonheidsspecialisten mogen hun beroep niet meer uitoefenen en burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 7431
Aantal doden in Nederland: 434 patiënten overleden
Totaal aantal besmettingen Gouda: 25

 

Update 18:58 uur: ”De dieren bij Circus Renz zitten met een te kort aan eten. Na de winterstop had nu het circusseizoen weer los moeten barsten. Maar in plaats daarvan staan de dieren te knagen op hun laatste restjes hooi en weten de circusartiesten van gekkigheid niet meer hoe ze het financieel moeten rondbreien. De onzekerheid maakt het allemaal nog erger.” Zegt Hart van Nederland.

Advertisements

Update 17:55 uur: Deze week ontvangen ondernemers uit Gouda met een hotel, pension, bed&breakfast, vakantiewoningen of camping van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland een aanslag voor de toeristenbelasting 2019. Omdat ook de accommodatiesector hard getroffen is door de verspreiding van het coronavirus komt de gemeente Gouda deze ondernemers tegemoet. Lees het volledige artikel hier

Update 15:29 uur: Het AD meldt: ”Het aantal coronabesmettingen in het Groene Hart is in een dag tijd met 30 toegenomen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 23 van woensdag. Alleen in Kaag en Braassem en Nieuwkoop is het aantal besmettingen niet gestegen.” Voor het hele artikel klik je hier.

Update 15:18 uur: Buurtbemiddeling Gouda helpt ook mee in deze crisis.

Update 14:05 uur: Er zijn 1019 besmettingen en 78 overleden bijgekomen sinds gisteren. Op dit moment zijn er in totaal 7431 positief geteste mensen en 434 mensen overleden aan het virus.

Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen of is geweest, is met 315 toegenomen tot 2151.

“Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus”, schrijft het RIVM.

 

Update 13:40 uur: Er zijn tijdelijk twee spoedmaatregelen voor kleine ondernemers en ZZP’ers, tot de noodmaatregel van kracht gaat.

 

Update 12:15 uur: Voor de kinderen in Gouda en omstreken is er de KuffelBerenjacht NL georganiseerd. Mensen kunnen een knuffelbeer of tekening voor het raam plaatsen en hun locatie registreren. Zo kunnen de kinderen ze zoeken. Dit initiatief is er speciaal om de kinderen bezig te houden tijdens een wandeling of fietstocht.

Update 12:12 uur: Smits Vastgoedzorg in Gouda kocht 2500 bossen bloemen om uit te delen aan de mensen waar zij zo graag voor en mee werken.

Update 11:30 uur: La Cubanita Gouda doet nu ook aan afhalen en bezorgen.

 

Update 11:13 uur: Stadsdichter Peter Noordhoek schreef een toepasselijk gedicht voor de tijd van nu.


Update 11:08 uur:
De gemeente waarschuwt nogmaals over de 1,5 meter afstand.

UPDATE 10:50 uur: De donderdagmarkt is voor de helft van de Markt bezet.

UPDATE 08:35 uur: Ook BarBier op de Markt in Gouda gaat bezorgen. Vanaf morgen kunnen Gouwenaars op dire momenten in de week een bierpakket bestellen.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Missen jullie onze lekkere biertjes al? Wij missen jullie wel hoor. Dus nu hebben we iets bedacht, zodat we elkaar niet helemaal hoeven te missen. Vanaf aankomende vrijdag kan je op 3 momenten in de week een bierpakket bestellen. Een pakket voor jezelf of misschien wel voor een ander. Iedere week brengen wij verschillende 2 soorten dorstlessende pakketten uit, die iedere week weer wat anders bevatten. Met dit initiatief houden jullie ons natuurlijk ook overeind. Help ons en bestel lekker je pakket. Je kan je pakket komen ophalen of we bezorgen het bij je thuis. Hoe je kunt bestellen, hoe het bezorgen in zijn werk gaat, wat de eerste pakketten zullen bevatten, en hoe dit verder allemaal in zijn werk gaat, horen jullie vrijdag. Dus houd onze pagina goed in de gaten. Stay safe and drink beer! Team BarBier

A post shared by BarBier Gouda (@barbiergouda) on

 

UPDATE 08:30 uur: Door de coronacrisis worden huurders tijdelijk niet uit hun woning gezet. Dat heeft minister Van Veldhoven afgesproken met verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen Aedes, IVBN, Kences en Vastgoed Belang. Alleen in extreme gevallen, zoals wanneer huurders erg veel overlast veroorzaken of criminele activiteiten ondernemen, wordt een uitzondering gemaakt.

De minister komt verder met een spoedwet om tijdelijke huurcontracten te verlengen tijdens de crisis. Nu kan een tijdelijk huurcontract alleen worden opgezegd of worden omgezet in een vast contract. De maatregel moet voorkomen dat mensen van wie het huurcontract bijna afloopt op straat komen te staan.

Het kabinet wil ervoor zorgen dat zo min mogelijk mensen op korte termijn in de financiële problemen komen. Voor huurders die ondanks de maatregelen hun huur niet kunnen betalen, wordt gekeken naar maatwerk.

De betrokken partijen vertegenwoordigen ruim 80 procent van de huurhuizen in Nederland. De minister sluit niet uit dat zij maatregelen neemt als een verhuurder die is aangesloten bij een van de organisaties zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
 Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

26-03-2020 08:30