Gemeente Gouda komt logiesaanbieders tegemoet

Deze week ontvangen ondernemers uit Gouda met een hotel, pension, bed&breakfast, vakantiewoningen of camping van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland een aanslag voor de toeristenbelasting 2019. Omdat ook de accommodatiesector hard getroffen is door de verspreiding van het coronavirus komt de gemeente Gouda deze ondernemers tegemoet.

Hoewel de ondernemers in kwestie in deze periode de aanslag wel gewoon ontvangen, is er met de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) afgesproken dat de toeristenbelasting voor 31 augustus niet wordt ingevorderd. Ondernemers dienen hiervoor wel uitstel aan te vragen bij de BGSR. Ook doet de gemeente Gouda de toezegging aan logiesaanbieders ze op een later moment volledig te compenseren voor deze aanslag. Hoe de compensatie er precies uitziet, is nog niet bekend. Hierover gaat de gemeente binnenkort in overleg met de BSGR en de gemeenteraad. Voor 31 augustus geeft de gemeente hierover meer duidelijkheid.

Volgens wethouder Thierry van Vugt is deze tegemoetkoming hard nodig: “Ook de accommodatiesector is geraakt door de maatregelen tegen het coronavirus. Reserveringen worden geannuleerd en toeristen blijven weg. Het is duidelijk dat deze situatie vraagt om een lokale aanpak, waarbij de getroffen ondernemers zo goed mogelijk worden gecompenseerd.”

Advertisements

Inmiddels hebben ook veel ondernemers uit andere sectoren een belastingaanslag van de BSGR ontvangen. Vorige week maakte de BSGR al bekend hen op verzoek uitstel van betaling te geven tot 31 augustus 2020.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

26-03-2020 16:55