Liveblog: Geniet van de zon maar blijf thuis

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.

Elke dag komen er inderdaad nog patiënten bij. Maar de snelle toename neemt af en dat is goed nieuws. Zonder de maatregelen zou het aantal patiënten naar verwachting veel harder stijgen. We zijn er nog niet, gaf ook minister-president Rutte vandaag aan tijdens de persconferentie.De komende weken wordt duidelijk hoe verlenging van de maatregelen bijdraagt aan het verder afvlakken van de stijging van het aantal nieuwe corona patiënten. Dit meldt het RIVM op de website. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het RIVM.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 17.851
Aantal doden in Nederland: 1.766 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 6.875
Totaal aantal besmettingen Gouda: 43

Update 14:00 uur: Sinds gister zijn er 1.224 besmettingen er bij gekomen en zijn er 116 overleden.

Advertisements

Update 13:00 uur: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een dringende oproep aan bezoekers uit Gouda en omstreken.

Update 11:30 uur: Praktische hulp of mensen die bemoediging nodig hebben kunnen terecht op www.lichtvoorgouda.nl

 

Update 11:20 uur: Het kan vandaag oplopen tot maar liefst 21 graden, heerlijk lenteweer. Gemeente Gouda benadrukt wel dat je kan genieten van de zon maar dan veilig thuis.

05-04-2020 11:30