Corona hulp Gouda: klassieke muziek en chili con carne

Gouda – Op 19 maart publiceerden we al een artikel over de Facebookgroep ‘Corona hulp Gouda’. We zijn twee weken verder… Hoe staat de groep ervoor? Welke vragen en welk aanbod komt er nu op de pagina voorbij?

Op zaterdag 14 maart maakte Patrick IJsselstein de Facebookgroep ‘Corona hulp Gouda’ aan. In slechts zes dagen sloot hij meer dan 1000 Facebook-vriendschappen met Gouwenaren die, in deze moeilijke tijd, hulp nodig hebben of hulp willen bieden.

3 april, 09:03 uur

Advertisements

De Facebookgroep telt vanochtend 1584 leden en heeft inmiddels een prachtig vormgegeven profielomslag (ontworpen door het Goudse 3MegaWatt). Het aanbod loopt nog steeds uiteen en er komen nog steeds stamppotjes en pannen chili con carne voorbij op de pagina, maar er is ook aandacht voor de psychische gezondheid van mensen. Dit is een niet-chronologische greep uit de berichten:

Artikel gaat verder na de foto

1 april, 14:42 uur

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid initieert Esther een Whatsapp Lotgenotengroep. Op 2 april volgen er berichten van Petra en Annette: Petra kan kosteloos een coachende rol op zich nemen en een luisterend oor zijn voor mensen die de situatie rond het coronavirus angstig vinden. Annette is kindertherapeut en opvoedingsdeskundige en is bereid op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 9 en 12 met mensen te sparren over hun rol als moeder/vader/leerkracht en collega ineen.

2 april, 10:15 uur

Hiske heeft twee kilo leren lapjes in die ze niet meer gebruikt. Ze vraagt zich af of iemand hier nog mee wil knutselen? Ze ontvangt al snel reacties van geïnteresseerden.

27 maart, 11:24 uur

Yvonne deed haar eerste oproep in de Facebookgroep op 19 maart: ze wilde de bewoners van Verpleeghuis de Hanepraij een hart onder de riem steken met een kaartje of een tekening. Op 27 maart laat Yvonne trots weten dat haar actie is geslaagd: zij heeft, in iets meer dan een week tijd en met hulp van heel veel jonge en oude Gouwenaren, ongeveer 225 kaarten, tekeningen en kleine attenties verzameld voor alle bewoners en het zorgpersoneel van het verpleeghuis.   

Atikel gaat verder na de foto

28 maart, 08:40 uur

Onder het heerlijke motto ‘Classical tunes to brighten up your day’ informeert Paulus de groep over de playlist die hij heeft samengesteld in coronatijden. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen de lange, stille dagen vullen met Grieg, Debussy en Pavarotti.

1 april, 20:38 uur

Een moeder doet een oproep voor een gezinslid. Ze werkt nu zelf veel en haar vlinderende, energieke dochter heeft een leuk leven waarin school geen hoge prioriteit heeft. Ze zoekt iemand die haar dochter af en toe wil overhoren, wil helpen plannen. Er volgen 43 reacties: jong en oud, opgeleid of ervaringsdeskundige. Moeder is blij met de gevonden match.   

Maar ook de doneeracties gaan door:

Bernice hoopt €250,- in te zamelen om enkele gezinnen te kunnen voorzien van hun basisboodschappen. Ze is inmiddels nog €20,- verwijderd van haar streefbedrag. Bridget zet een actie op touw waarbij mensen die graag een voedselpakket ontvangen gekoppeld worden aan mensen die een pakket willen doneren. Heel simpel en heel mooi: via een persoonlijk berichtje komen gevers en ontvangers in hetzelfde bericht met elkaar in contact. 

Er zijn nog heel veel andere lieve en betrokken suggesties, berichten en aanbiedingen te vinden op de pagina. Mondkapjes, voorlichtingsfilmpjes, tips voor activiteiten met de allerkleinsten, berichten van mensen die heel blij zijn met de geboden hulp, een pannetje spaghetti of een bakje pompoensoep… Dit is Gouda op zijn allermooist. Ook vandaag verdienen Patrick, de andere beheerders die zich belangeloos inzetten voor deze site en al die mensen die hun hulp, op welke manier dan ook, aanbieden weer een ‘petje af’. Stay safe Gouda!  

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

04-04-2020 16:20