Leerlingenvervoer & vervoer jeugdigen en dagbesteding regionaal geregeld

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben gezamenlijk het routegebonden vervoer opnieuw aanbesteed. Het gaat om het leerlingenvervoer, vervoer in het kader van de Jeugdwet en delen van het vervoer naar dagbesteding. Het routegebonden vervoer is nu bij twee nieuwe vervoerders ondergebracht: Taxi Wegman B.V. en Willemsen – de Koning Groep B.V. De nieuwe contracten gaan in per 1 augustus 2017 en hebben een looptijd van 2 jaar met verlengingsmogelijkheden.
Daan de Haas, wethouder Zuidplas en bestuurlijk trekker van de aanbesteding: ”Ik ben erg blij dat het gelukt is de kwaliteit voor de cliënt een belangrijkere rol te geven in deze aanbesteding, zonder dat direct de kosten uit de pan rijzen”.

Kwaliteit en Duurzaamheid
Deze regionale aanbesteding van het routegebonden vervoer is de eerste stap van de integratie van het doelgroepenvervoer en het (kleinschalig) openbaar vervoer. Duurzaamheid en kwaliteit hebben een grote rol gespeeld in de gunning en de deelnemende Midden-Hollandgemeenten zijn er dan ook tevreden mee:
Laura Leijendekkers, wethouder Bodegraven-Reeuwijk: “Door aandacht voor kwaliteit van het vervoer en het vinden van slimme verbindingen kunnen we regionaal slimmer en efficiënter werken. We kijken uit naar de samenwerking.”
Inhoud aanbesteding

De aanbesteding heeft plaatsgevonden op bestemming, waarbij de vier volgende percelen zijn gevormd:
• Perceel 1: Taxi Wegman B.V. – Vervoer naar bestemmingen binnen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas
• Perceel 2: Taxi Wegman B.V. – Vervoer naar bestemmingen binnen de gemeenten Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Rotterdam en Vlaardingen
• Perceel 3: Willemsen de Koning Groep B.V. – Vervoer naar bestemmingen binnen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Cruquius, Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoetermeer
• Perceel 4: Taxi Wegman B.V. – Vervoer naar de bestemmingen binnen de gemeenten De Bilt, Houten, Nieuwegein, Utrechtse Heuvelrug, Soest, Utrecht, Woerden en Zeist.

Advertisements