Leerlingen GSG Leo Vroman beloond met Award voor bijzondere prestatie

 Presentator Dennis Weening – The making of

Gouda – Vandaag start ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

Door heel Nederland – en ook in het buitenland – vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Wegens Covid-19 maken we van de 6e editie een online campagne. Alle winnaars ontvangen uiteraard wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast delen we mooie verhalen van en over de ScienceMakers én maken we zichtbaar welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd.

Gouda
Voor de profielwerkstukkenwedstrijd Imagination at Work ontwikkelden Puck Imbens, Janita Sloof en Meijs van der Vliet van het GSG Leo Vroman uit Gouda zelf duurzame verf door oude verfresten van consumenten te hergebruiken. Hun onderzoek deden zij in samenwerking met het bedrijfsleven, namelijk onder begeleiding van Astrid Wijnbergen en Quido Kuiper van Koninklijke Van Wijhe Verf en Marloes van Gurp van Wydo. Juryvoorzitter Roderik Potjer, hoofd Communicatie van de VNCI, sprak lovende woorden: “De jury koos voor deze winnaar vanwege de heldere presentatie met verrassende elementen. Het verhaal nam de kijker mee naar een gericht eindproduct waar gedegen onderzoek naar is gedaan.” Na de online live finale werden de meiden beloond met de eerste prijs. Hiermee staan ze volop in de digitale schijnwerpers met hun terecht toegekende ScienceMakers Awards.

Advertisements

Meer informatie op: sciencemakers.nl/projecten/2020/pws-duurzame-verf

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
02-11-2020 13:01