Duizenden lampionnen verwelkomen Sinterklaas, die bijna in Gouda is

Gouda – Nu de feestelijke intocht van Sinterklaas in Gouda dit jaar niet doorgaat, is een andere manier bedacht om de goedheiligman en alle Pieten te verwelkomen. Deze week worden duizenden Goudse knutsel-lampionnen verspreid onder alle jongere basisschoolkinderen. Zij kunnen de lampion versieren en voor het raam zetten. Zo verrassen ze Sinterklaas en is het ook meteen duidelijk waar hij moet zijn om alle schoenen te vullen.

‘Hij komt, hij komt’. Nog maar twee weken, dan arriveren Sinterklaas en de Pieten weer in Gouda. Zoals bekend gebeurt dat door het coronavirus jammergenoeg niet met de traditionele intocht, maar zetten ze stilletjes voet aan Goudse wal. Sinterklaas is zelfs al onderweg met de stoomboot. “Het blijft natuurlijk jammer dat ik alle kinderen van Gouda niet tijdens de intocht in de binnenstad kan zien, maar het is helaas niet anders”, aldus de goedheiligman. Gelukkig is er nu een andere manier gevonden waardoor Sinterklaas en de Pieten zich welkom zullen voelen. Kinderen krijgen op school namelijk een speciale Goudse knutsel-lampion en kunnen die thuis of in de klas versieren. Op zaterdag 14 november mogen ze hun creaties voor het raam zetten, bijvoorbeeld met een elektrisch lampje erin. Sinterklaas: “Ik ben reuze benieuwd hoe Gouda er straks uitziet bij onze aankomst”.

Eenmaal aangekomen in Gouda overnacht Sinterklaas net als andere jaren in Museum Gouda. Behalve een mooie slaapkamer, heeft hij dit jaar ook een sjieke eetkamer tot zijn beschikking. De verjaardagstaart staat klaar, maar Sint heeft hulp nodig van de kinderen om zijn verjaardag te redden. Hoe precies, dat wordt duidelijk in Museum Gouda. Kinderen die een foto van zichzelf met hun lampion insturen naar www.sinterklaasgouda.nl maken zelfs kans op gratis kaartjes voor het museum en een ontmoeting met Sinterklaas tussen de kunstwerken. Ook de winkeliers van de binnenstad verdelen allerlei prijzen onder de inzendingen.

Advertisements

Sinterklaas en de Pieten gaan een paar drukke weken tegemoet. “Vanaf zaterdag 14 november zijn wij nachtenlang op pad om alle schoentjes te vullen met cadeautjes en allerlei lekkernijen. Maandenlang hebben de Pieten daarvoor geoefend.”, aldus Sinterklaas. De goedheiligman zou het prachtig vinden als Gouda de gehele Sinterklaas-periode versierd blijft met lampionnen die voor de ramen staan.

“Nog twee weken, dan mogen alle kinderen in Gouda hun schoen weer zetten. De stoomboot zit vol met cadeautjes en lekkers om ze te vullen”, aldus Sinterklaas vanuit de stuurhut. Meer informatie is te vinden op www.sinterklaasgouda.nl/pers. Komende weken wordt op Instagram en Facebook duidelijk hoe en wanneer Sinterklaas en de Pieten in Gouda zijn gearriveerd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

02-11-2020 12:50