KUNSTENAARSGROEP VAN ZES MAAKT NIEUWE VRIENDEN

Kunstenaarscollectief Groep van Zes gaat in het kader van het Erasmusjaar vier exposities samenstellen in de Jeruzalemkapel.
De groep heeft het thema vriendschap geadopteerd, een thema dat voor Erasmus van groot belang was. De kunstenaars onderzoeken elk op eigen wijze hoe zij zich tot Erasmus en tot vriendschap verhouden. De vier exposities worden geopend met muziek van Jaap Mulder en zoon Ruben. Zij voegen met improvisaties op de getoonde werken een extra laag toe aan de beleving van kunst. De eerste sessie vindt plaats op zondagmiddag 31 januari, aanvang 16.00 uur. Toegangsprijs: €7,50 aan de deur / €20,= passe-partout voor alle vier de concerten. De kaarten zijn verkrijgbaar in de Jeruzalemkapel, Jeruzalemstraat 11 in Gouda.

De curator van Groep van Zes gaat in de ateliers van de kunstenaars op zoek naar beelden die met elkaar communiceren, die een relatie met elkaar hebben. Werken, die zoals vrienden betaamt, een goed gesprek met elkaar aangaan. Werken die door hun samenzijn een ander licht op elkaar zullen werpen.
De exposities zijn ongeveer een maand te zien in de bijzondere ruimte van de kapel.
Musicus Jaap Mulder en zijn zoon Ruben komen met een keur aan instrumenten de ruimte bezielen. Zij halen de vriendschappelijke banden die muziek en beeldende kunst al sinds het begin der tijden kennen, nog eens wat steviger aan.

Groep van Zes bestaat uit Suzan Schuttelaar, Henri Boere, Paul Daelmans, Ruben van Veen, Jaap van den Berg en Mieke de Haan. Meer info op groepvanzes.blogspot.nl