Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan acht Gouwenaars

Acht Gouwenaars kregen dinsdag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Burgemeester Milo Schoenmaker reikte omstreeks 11.00 uur zeven Gouwenaars hun medaille uit in het Huis van de Stad. Burgemeester Pieter Verhoeve van de gemeente Oudewater reikte omstreeks 12.30 uur de onderscheiding uit aan mevrouw Van den Hondel in het Woon- en Zorgcentrum de Wulverhorst in Oudewater.

Zes personen zijn benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. Twee personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw A. Golverdingen
is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar jarenlange inzet voor de wijkgemeente Sint Janskerk. Sinds 1984 is zij veelal onopvallend op de achtergrond actief bij de wekelijks kerkdienst en als coördinator van de bezoeken aan leden van de wijkgemeente.

Mevrouw J.A.T. Van Heerbeek is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij heeft veel gedaan voor de verbetering van de hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik in het gezin. Ook heeft zij een belangrijke inbreng gehad bij het ontstaan van de landelijke en Rotterdamse Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. En in Bethlehem geeft zij cursussen aan moeders over het opvoeden van kinderen in stressvolle situaties in de vluchtelingenkampen in en om Bethlehem.

De heer P.J. Klaasse en mevrouw J. Klaasse – Ottens
zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Samen zijn zij actief binnen de wijkgemeente van de Pauluskerk oa met de organisatie van zangdiensten van Cantorij Cantabile en de organisatie van de ouderensoos. En zij zetten zich beiden in voor het project REMER dat zich ontfermt over straatkinderen in Brazilië. De heer Klaasse was jarenlang hulpkoster en actief bij voetbalvereniging de Jodan Boys. Nu helpt hij nog bij de kerkdiensten in de Goudse zorgcentra en het Groene Hartziekenhuis en vervoert hij mensen met de rolstoelbus. Mevrouw Klaasse is nog wekelijks actief in de Hanepraij en de Prinsenhof. Ze assisteert daar bij heel veel activiteiten en ze begeleidt het bewonerskoor en kerkdiensten op de accordeon of het orgel.

Advertisements

De heer P.C. Kool is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de Goudse Cricket en Footballclub Olympia. Dertig jaar geleden begon hij als jeugdleider. In die dertig jaar heeft hij diverse functies gehad binnen de vereniging. Momenteel is hij speaker bij wedstrijden, voetbalverslaggever bij radio Gouwestad en lid van de Bezwaar Advies Commissie bij de Nationale politie.

De heer J.A. Massar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Oude Begraafplaats Gouda. Hij onderhoudt de begraafplaats, geeft rondleidingen, legt zerken fotografisch vast, begeleidt zowel persoonlijk als schriftelijk aanvragen voor meer informatie.De website van de stichting, beheerd door Massar, heeft in 2013 de Jan Kompagnieprijs gewonnen, toegekend door het Nationaal Archief.

De heer H. Rietveld is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is vrijwilliger voor de Wijk in Opbouw en hij was mede initiatiefnemer van de gespreksgroep Goverwelle-Nietes in de Oostpoort. Wekelijks verzorgt hij het beeld en geluid van de kerkdienst in de Ontmoetingskerk. Hij floot jarenlang wedstrijden bij de Jodan Boys, leidt groepsreisjes, helpt met het op papier zetten van tekst en muziek voor de Cantorij, helpt bij computerproblemen en hij is ieder jaar Sinterklaas op een basisschool.

Mevrouw J.X. van den Hondel – van den Akker is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving haar onderscheiding in Oudewater waar zij al jaren actief is in de Raad van Bestuur van het woon- en zorgcentrum de Wulverhorst. Daarnaast is zij actief bij de Katholieke bond voor Ouderen in Zuid Holland, de stichting St. Jozefpalviljoen en bij de kabelraad van de Rekam.