Koningsdag expositie vloggers Vogelbuurt

Gouda – Op Koningsdag, vrijdag 27 april, opent om 11.45 uur in de foyer van Cultuurhuis de Garenspinnerij de expositie ‘De Groene Draad@Goudakker’. Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Goudakker zijn in de Vogelbuurt aan de slag gegaan met een vlogproject, het resultaat laten zij zien tijdens de expositie. Het project is een samenwerking tussen woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland, gemeente Gouda, Basisschool De Goudakker en Cultuurhuis de Garenspinnerij.

Groot onderhoud stond op de planning voor De Vogelbuurt in Gouda. Naast het onderhoud waren er ook signalen op gebied van leefbaarheid die voor verbetering in aanmerking kwamen. Het was tijd voor een integrale aanpak van de wijk. De buurt verloederde en buren spraken niet meer met elkaar. Enkele vrijwilligers hebben samen met een team van drie medewerkers van Woonpartners het voor elkaar gekregen dat buurtbewoners vrijwillig inzet tonen voor diverse initiatieven in de wijk en meewerken aan een schone, veilige wijk waar buurtbewoners contact met elkaar hebben.

Vrijwilligersinitiatieven

Uit de integrale aanpak van de wijk zijn diverse vrijwilligersinitiatieven ontstaan. Zo ontwikkelde het cultuurhuis de Garenspinnerij recyclinglessen voor de leerlingen van De Goudakker. Tijdens deze lessen werd gewerkt aan actuele thema’s die spelen in de buurt. Het ‘vlogteam’ bestaande uit tien leerlingen en begeleidt door vrijwilliger Rachida Chabani hebben een fotoreportage en videomontage afgeleverd voor de tentoonstelling die vanaf 27 april te zien is in de Garenspinnerij.

Advertisements

Talentvolle buurtbewoners hebben een buurtboom met vogelhuisjes ontworpen en gemaakt. De kinderen uit de buurt zijn hier creatief mee aan de slag gegaan. Iedere vrijdagochtend wordt in de Werkplaats onder begeleiding van Jeannete Nieuwesteeg prachtige mozaïeke kunstwerken gemaakt. De prachtige objecten die hieruit komen worden in de wijk opgehangen of neergelegd om mensen te motiveren afval op te ruimen.

Wilt u meer weten over de activiteiten in de Vogelbuurt, kijk dan op hun Facebookpagina: Woonpartners Midden-Holland Vogelbuurt Gouda.

Openstelling werkplaats

Tot slot vinden er elke week op dinsdag en donderdag diverse werkzaamheden plaats in de Werkplaats. Zo is er een groep bewoners actief met het plaatsen van tuinhekken in de buurt en ook is er een groep bezig met groenvoorziening. Ook nieuwsgierig geworden? Komt gerust eens langs bij de Werkplaats van de Vogelbuurt, Koningin Wilhelminaweg 212.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

26-04-2018 17:40