Kick-Off SamenLoop voor Hoop Groene Hart

Gouda – Op het Sluiseiland bij de Harmonievereniging de Pionier vond gistermiddag de aftrap plaats van de SamenLoop voor Hoop Groene Hart.

De SamenLoop is een 24-uurs wandelestafette met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het evenement start volgend jaar op 21 juni op het Sluiseiland en zal bol staan van activiteiten en muziek.

Burgemeester Schoenmaker sprak als aanvoerder van het comité van aanbeveling over de ondersteuning die de gemeente Gouda gaat bieden en verkende daarna met andere Goudse prominenten de wandelroute.

Advertisements

In de aanloop naar de SamenLoop Groene Hart kan iedereen uit Gouda en omgeving een team samenstellen. De bedoeling is dat de teams met zelf bedachte acties geld inzamelen. Nog voor de Kick-off had plaatsgevonden had het eerste team zich al aangemeld. Bedrijven, instellingen, verenigingen, buurten, eigenlijk dus iedereen, kan zich hiervoor opgeven via de website samenloopvoorhoop.nl/groenehart.

Het evenement bestaat uit een aantal onderdelen zoals de kinderloop en een indrukwekkende kaarsenceremonie. Voor mensen met kanker of mensen die kanker hebben overleefd, de zogenaamde survivors, is er een speciaal ‘verwen’ programma. Tijdens de slotceremonie zal een cheque overhandigd worden aan het KWF.

Mea Hiskes Willemse, voorzitter van de SamenLoop Groene Hart benadrukte gisteren hoe belangrijk het is dat heel veel mensen mee gaan doen. Bijna iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand met kanker, hoe mooi zou het zijn als we samen met elkaar een vuist kunnen maken tegen deze ziekte. “We gaan er een prachtig evenement van maken waar we allemaal heel erg trots op zullen zijn”, aldus Mea.


Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android