Activiteiten kinderboekenweek op de Triangel

Gouda – De kinderboekenweek heeft bij basisschool De Triangel naast allerlei standaard activiteiten ook voorlezen door grootouders, voorrondes voorleeswedstrijd en nog meer,

Leeshond op de Triangel
Met haar leeshond komt Nicky Barendrecht-Jenken op 9 oktober -bezoek op de Basisschool De Triangel in de kinderboekenweek. De kinderen lezen de gecertificeerde hond voor. Honden zijn volgens Nicky geweldige luisteraars, kunnen kinderen helpen zich te concentreren en ontspannen, zijn nooit belerend/corrigerend en minder intimiderend dan leeftijdsgenootjes of andere mensen. De hond is opgeleid volgens de READ-methode. Read staat voor: Reading Education Assistance Dogs en is een leesvaardigheidsprogramma van Intermountain Therapy. Voorlezen aan honden is daarnaast ook nog eens heel erg ‘leuk’, waardoor kinderen weer plezier krijgen in het lezen. Het is bewezen dat kinderen ook op andere vakken vooruitgang laten zien, zoals sociale vaardigheden en zelfs persoonlijke hygiëne is in onderzoek genoemd. De leeshond is  op 9 oktober van half 11 tot 12.00 uur in groep 4.

“Hoe krijg ik mijn kind aan het lezen?” En “Voorlezen en het belang van taalontwikkeling”
Op basisschool De Triangel vertelt dhr. Barendrecht op woensdag 10 oktober van 11.15 uur tot 12.15 uur over lezen van en voorlezen aan uw kind. Dhr. Barendrecht heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt en weet hierover veel te vertellen vanuit zijn ervaring. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die geen kinderen op de Triangel hebben.

Advertisements

Basisschool De Triangel.
Coniferensingel 20.
Gouda.

Tijdstip:11.15 tot 12.15 uur

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

03-10-2018 11:05