Keuken kinderboerderij De Goudse Hofsteden officieel geopend

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden opende zaterdag 25 juni haar nieuwe keuken en verkoopruimte. De officiële opening werd verricht door mensen van Gouda Raakt, een van de eerste sponsoren van het project.

Gouda Raakt heeft via allerlei acties (bijvoorbeeld dansavonden bij So What) bijdragen geleverd aan dit verbouwingsproject van de kinderboerderij. Eind 2014 is de kinderboerderij al begonnen met het zoeken van sponsoren voor deze verbouwing. Behalve Gouda Raakt hebben nog meer bedrijven en particulieren bijgedragen aan dit project.

Horeca steeds belangrijker voor kinderboerderij
De verbouwing was nodig omdat zowel de keuken als de horecaruimte de afgelopen 30 jaar nauwelijks meer zijn aangepast. De keuken voldeed daardoor niet meer aan de huidige eisen. De renovatie was ook nodig omdat de horeca steeds meer wordt gezien als een manier om extra inkomsten te verwerven, nu de gemeente flink heeft bezuinigd. De kinderboerderij is hierdoor steeds meer afhankelijk van eigen inkomsten. Door meer mogelijkheden in de keuken, kan de kinderboerderij haar assortiment uitbreiden en is het mogelijk om meer vers bereide producten aan te bieden.

Advertisements

Bezoekersruimte volgt
Daarnaast heeft de kinderboerderij besloten niet alleen de keuken en verkoopruimte, maar straks ook de bezoekersruimte van de horeca aan te pakken.