Kermis met veertig meter hoge zweeftoren

Gouda – Een veertig meter hoge zweeftoren en een prikkelarm kermisuur. Dat zijn nieuwe onderdelen van de kermis die van 19 tot en met 24 september op de Markt in Gouda staat. De kermis wordt dinsdag 19 september om 16.00 uur geopend met een speciale act achter De Waag.

“De Space Jam is een hele nieuwe attractie”’, zegt Bruno van Buro de Kermisgids. “Het is een zweefmolen. Al draaiend ga je veertig meter omhoog en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je zit helemaal in de LED-verlichting. Ik heb hoge verwachtingen van dit nieuwe concept.” Nieuw voor Gouda is ook de Rock it, een soort schommel die over de kop gaat.

Prikkelarme kermis
Natuurlijk zijn er de bekende attracties als het spookhuis, de botsauto’s, de jumbo en een funhouse. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld het mini-reuzenrad. Voor hen is er op woensdagmiddag om 15.00 uur ook een meet & greet met Paw Patrol. Voor het eerst is er een prikkelarme kermis op zaterdag van 11.30 tot 13.00 uur. Het geluid staat zachter, er is geen verlichting en de ritten zijn aangepast, alles om mensen voor wie de gebruikelijke kermis te druk is ook een leuke tijd te bezorgen. “Ik vind de Goudse kermis één van de mooiste”, zegt Bruno die zelf Gouwenaar is. ”Waar vind je dat, kermisattracties met het stadhuis er middenin?”